Гъбена запеканка
500 г. гъби
2 филии хляб (стар)
1 глава лук + 1.с.л. олио за задушаване
1 с.л. олио
1 с.л. брашно
сол, подправки (аз използвам кориандър, защото мразя магданоза)
Гъбите се сваряват до полуготовност и се задушават заедно с лука и подправките, в бульона се накисват филиите и се отцеждат.
Брашното се запържва с олиото и после се добавят 100 мл. вода (аз използвам пак бульона от гъбите) и се вари при непрекъснато бъркане 2-3 минути.
Всичко се смесва, изсипва се в намаслена и поръсена с брашно или галета, тава и се пече на предварително загрята фурна за 30-40 минути.
Отгоре може да се поръси с растителен кашкавал, галета или смлени крутони.
заб. рецепттите са от някакъв руски сайт, само че не помня вече кой :-(((
Да са живи и здрави! Благодаря им!
понеделник, 17 декември 2007 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар