понеделник, 17 декември 2007 г.

Мъфини с трици

2 с.л олио
2 ч. ябълков сок
1 ч. брашно
1 и 1/2 ч. трици
1/2 ч. кафява захар
1 бакпулвер
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. мускатов орех
1 ч. стафиди (по желание)

Маргаринът се разтопява и се смесва с ябълковия сок. Отделно се смесват сухите съставки и се прибавят към "мокрите". Разбърква се минимално, само докато се смесят съставките и се излива във форма за мъфини с 12 гнезда.
Не бухват много и затова е по-добре поне едната чаша ябълков сок да се замени с нещо газирано.
Пече се на 180°С, в загрята фурна, за около 25-30 мин.

Няма коментари: