Кюфтета от окара
1 ч. окара
1/2 ч. брашно
Заместител на 1 яйце (15 гр. соево брашно+2 с.л. вода)
1/4 ч. настърган лук
1 настърган морков
2 скилидки чесън (наситнени)
1 с.л. соев сос
1/3 ч. сварен ориз (може и без него)
подправки
олио за пържене
Всичко се смесва, оформят се кюфтета и се пържат.
Ако ви мързи, може и в тавата, с повечко олио.
Като се опекат от едната страна - се обръщат.
Мъфини от окара
1 и 1/4 ч. ечемичено брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1 и 1/4 ч. соево мляко
1/4 ч. меласа
1/4 ч. олио
3/4 ч. окара
2 пакетчета ванилия на прах или 1 флакон течна
Ечемиченото брашно се запича на сух тиган, докато покафенее леко и замирише. Охлажда се и се смесва с бакпулвера и солта. Останалите съставки се смесват в друг съд, като накрая се добавя окарата. Сухите съставки се изсипват в мокрите и се разбъркват леко.
Пекат се на предварително загрята фурна (200°С) 35-40 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментар:
Ами супер! Да живее въображението! :D
Публикуване на коментар