
1 голямо яйце
80 мл захар
2 с.л. олио
80 мл нишесте (моето беше "Ванилия")
1-2 с.л. вода
аз добавих и ромова есенция
Разбива се яйцето и се добавя захарта.
Към нишестето се добавя водата и част от яйчената смес.
Разбърква се добре, за да няма бучки и после се добавя останалата част.
Нагрява се котлон (при мен при стойности от 0.5 до 3.0, пекох на 1.5) и се поставя тиган с незалепращо покритие.
Сипва се по 1 равна супена лъжица от сместа и с гърба на лъжицата се разстила на кръг около 8 см.
Пече се 2-3 мин. (докато започнат да стават кафеникави крайчетата) и се обръща.
След като се опече от другата страна, се вади, слага се късметчето, сгъва се на 2 и после на ръба на чаша се "чупва", за да се получи подковообразната форма, после бисквитката се слага в чашка (аз ползвах форма за мъфини), за да запази формата си , докато изстине.
Няма коментари:
Публикуване на коментар