понеделник, 17 декември 2007 г.

San Fracisco fortune cookies (с модификации)


1 голямо яйце

80 мл захар

2 с.л. олио

80 мл нишесте (моето беше "Ванилия")

1-2 с.л. вода

аз добавих и ромова есенция


Разбива се яйцето и се добавя захарта.

Към нишестето се добавя водата и част от яйчената смес.

Разбърква се добре, за да няма бучки и после се добавя останалата част.

Нагрява се котлон (при мен при стойности от 0.5 до 3.0, пекох на 1.5) и се поставя тиган с незалепращо покритие.

Сипва се по 1 равна супена лъжица от сместа и с гърба на лъжицата се разстила на кръг около 8 см.

Пече се 2-3 мин. (докато започнат да стават кафеникави крайчетата) и се обръща.

След като се опече от другата страна, се вади, слага се късметчето, сгъва се на 2 и после на ръба на чаша се "чупва", за да се получи подковообразната форма, после бисквитката се слага в чашка (аз ползвах форма за мъфини), за да запази формата си , докато изстине.


Няма коментари: